СЪПЪТСТВАЩА ПРОГРАМА - СВАЛИ КАТО PDF >>
29 септември, сряда
Маратон на вкусовете Сцена „ШОКОЛАД“ с Ради Стамболов и Pastry Academy
12:00 - 12:20 Награждаване на последен випуск завършили Pastry Academy 13:00 – 13:50 Петко Костадинов, Силикомарт – Как да приготвим модерен десерт с формите на “Силикомарт" 14:00 – 14:20 Обувки Birkenstock - Представяне на предимствата на обувките от тази марка от вносителя “Klog” 14:40 – 15:30 Шеф Борислав Екзархов – Демострация на тема “Архитектура и дизайн на десерти” 15:30 – 15:50 Представяне на шоколадите “Valrhona” от вносителя за България “Хелас Хем” 16:00 - 16:50 Милен Златев с техно-емоционално сладкарство – Презентация на десерт “Манго еспума с килим от кокос, пясък от фъстъчено масло и меренг от ягоди”. 16:50 – 17:20 Даниела Динева – Демонстрация на сладки с крема сирене от авторката на книгата “С любов към десерта”. |
|
Изложбена Зала 5 Сцена „ШОКОЛАД“ |
Маратон на вкусовете Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“
11:00, 13:00, 15:00, 17:00 - шеф готвачи от CHEF’S CLUB SOFIA и CHEF’S CLUB SMOLIAN представят предложения с акцент върху продукти на изложителите Шеф Милен Златев Мил фьой с моцарела, сладко от боровинки и хрупкави пръжки Питивие с луканкка, суджук и извара и конфитюр от червени чушки
Шеф Светлозар Георгиев Бургер с мариновано червено зеле Тортила с пръжки и сос къри Пана кота с боровинки
Шеф Николай Тихомиров КЕТО телешки стек с кашкавал с орехи и колагенови “Пуканки” ВЕГАН тортиля с чия, кълнове и тофу
Шеф Велислав Борисов Говеждо бон филе гарнирано с пататник от лимец и краве сирене, сос морней и картофено суфле Емил Доевски Сирене по тракийски с конски суджук, козе сирене и манатарки 2. Млечна баница с овче сирене и солени бадеми |
|
Изложбена Зала 1 Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“ |
eCommCongress & Expo
10:00-16:40 eCommCongress & Expo обединява най-големите онлайн търговци, давайки им възможност за обмен на опит в продажбите, добрите практики и отношението към клиентите. 10.00-10.10 Откриване и встъпителни думи 10:10 - 10:30 От потребителско преживяване към повече конверсии - Антон Кацаров - основател, студио Creativiso 10:30 - 10:50 Как да увеличите оборота на своя онлайн магазин с Buy now, pay later разплащания - Ивайло Иванов, изп. директор NewPay 10:50 - 11:20 SaaS ecommerce платформа - Как да използваме правилно? - Георги Костов - управител, Gombashop
11:20 - 11:30 Кратка пауза и нетуъркинг
11:30 - 12:00 Как да разпознаваме успешените търговци и да изграждаме търговски екипи? Приложимо и за офлайн магазини - Георги Христулев - бизнес консултант и НЛП тренер 12:00 - 12:20 Post Purchase Upsells Как да увеличим оборота си с 10% за ден, без да имаме повече клиенти - Руслан Летейски - управител, CheckoutX 12:20 - 12:45 Дискусионен панел - бъдещето на електронната търговия - Мирослава Станева, Brand Marketing Manager eMAG, Любомир Стоянов - организатор eCommCongress, Ивайло Иванов - изп. директор, NewPay
12:45 - 13:45 Обедна почивка и нетуъркинг
13:45- 14:10 E2Е (End to End) процеси за онлайн търговия. Зареждане, заскладяване и издължаване. Предпоставки за бизнес растеж - Любомир Бабуров - изп. директор Ozone.bg 14:10 - 14:30 Пътя на един успех с инфлуенсър кампания - Теодор Гунев - основател, Оscar Organic 14:30 - 15:00 Дискусионен панел: Тайните на успешното партньорство с инфлуенсъри - Христомир Витанов - Мъро - управител ANOMALY, Соня Янкова - инфлуенсър, Ралица Бехар - Михайлов - маркетинг и PR експерт 15:00 - 15:30 По-добри резултати от рекламата във Facebook с помощта на повече данни – CAPI и реалностите след iOS 14.5 - Борислав Велев - Education Lead Bulgaria - Facebook Authorized Sales Partner program
15:30 - 15:40 Кратка пауза и нетуъркинг
15:40 - 16:00 Дидо Григоров - Head of SEO, Serpact 16:00 - 16:30 Новите ДДС правила наложени от ЕС, вноса на стоки и продажби извън пределите на България в платформи като Etsy, Amazon, eBay - Стефка Василева - счетоводител, SV Smart Consultin 16:30 - 16:40 Финални думи, томбола с награди. |
![]() |
Конгресен център зала ВИТОША |
30 септември, четвъртък
Маратон на вкусовете Сцена „ШОКОЛАД“ с Ради Стамболов и Pastry Academy
10:00 – 12:30 Майстор-хлебар Светла Генова – Да си направим заедно традиционна българска баница. 13:00 – 14:10 Диалог за шоколада с Ради Стамболов и презентация на тема “Шоколад - от плодчето до кадифеното блокче". 14:30 – 15:20 Стефани Младенова и Панайот Панайотов-Панчи ще творят пред очите на гостите на тема "Негрони - десерт + коктейл". Стефани е двукратната победителка в състезанието Сладкар №1 на България, а Панчи е един от най-добрите бармани у нас. 16:00 – 16:50 Martines Café с презентация на тема “Тайните на вълшебната напитка” - видове кафе, вкусове и дегустация. 17:00 – 17:50 Лия, Дани и Мария - “12 пасти” презентират коледните си планове за нетрадиционно вкусни подаръци. |
|
Изложбена Зала 5 Сцена „ШОКОЛАД“ |
Маратон на вкусовете Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“
11:00, 13:00, 15:00, 17:00 - шеф готвачи от CHEF’S CLUB SOFIA и CHEF’S CLUB SMOLIAN представят предложения с акцент върху продукти на изложителите Шеф Милен Златев Мил фьой с моцарела, сладко от боровинки и хрупкави пръжки Питивие с луканкка, суджук и извара и конфитюр от червени чушки
Шеф Светлозар Георгиев Бургер с мариновано червено зеле Тортила с пръжки и сос къри Пана кота с боровинки
Шеф Николай Тихомиров КЕТО телешки стек с кашкавал с орехи и колагенови “Пуканки” ВЕГАН тортиля с чия, кълнове и тофу
Шеф Велислав Борисов Говеждо бон филе гарнирано с пататник от лимец и краве сирене, сос морней и картофено суфле Емил Доевски Сирене по тракийски с конски суджук, козе сирене и манатарки 2. Млечна баница с овче сирене и солени бадеми |
|
Изложбена Зала 1 Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“ |
11:00ч. – 12:00ч. Презентация: БЕЗ КОМПРОМИС при отводняването в хранително-вкусовата промишленост. Предимства на системата HygienicPro - решения от неръждаема стомана на BLUCHER Организатор: BAU ACADEMY |
![]() |
Семинарна зала Изложбена зала 4 |
Майсторски клас на проф. Христо Кафтанджиев 14:00-16:00 Тема: Дизайн на продукти и опаковки и ключовата му роля му в мултиканалната корпоративна комуникация на компанията.
|
![]() |
Семинарна зала Изложбена зала 4 |
eCommCongress & Expo
10:00-13:30 eCommCongress & Expo обединява най-големите онлайн търговци, давайки им възможност за обмен на опит в продажбите, добрите практики и отношението към клиентите. 0:00 - 10:10 Откриване и встъпителни думи. 10:10 - 10:30 От 0 до първите 500+ поръчки. Важните стъпки и поуки - Светослав Тодоров - управител, Beluga IT 10:30 - 10:50 Доставки до САЩ – уроци от миналата година и предстоящи промени в USPS - Боян Къртев - управител, Post One 10:50 - 11:10 Дискусионен панел - Аудио съдържание като способ за изграждане на общества в полза на бранда - Василена Вълчанова - маркетинг консултант, Любомир Стоянов - организатор eCommCongress
11:10 - 11:20 Кратка пауза
11:20 - 11:40 Вертикално съдържание за онлайн търговци и разликите между TikTok, Reels и #Shorts - Веселин Тонов - управител, Видеофабрика 11:40 - 12:00 Какъв е ключът към сърцата на клиентите и успешното развитие в категория бързооборотни стоки - опита на eBag.bg - Иван Александров - управител, eBag.bg, Любомир Стоянов - организатор, eCommCongress 12:00 - 12:20 Приложение на изкуствен интелект в продажбите - Николай Нероев - управител, Bobobizz 12:20 - 12:40 Как да разкрием потребителските нагласи и да ангажираме вниманието - Иван Иванчев - управител, EasyAds 13:00 - 13:20 Etsy Бизнес - Кои са успешните продажбени стратегии, с които да изстреляте вашите продажби в чужбина 13:20 - 13:30 Финални думи и закриване на събитието - Любомир Стоянов, организатор, eCommCongress |
![]() |
Сцена Digital Village Изложбена зала 4
|
„Иновации при производството на млечни продукти“ дискусионна среща 09:30ч. – 15:00ч. Бизнес университетска асоциация в хранителната индустрия и туризма Организатор: Асоциация на млекопреработвателите в България |
![]() |
Конгресен център Зала ВИХРЕН |
13:20 - 13:40 Семинар: От фермата до трапезата – мисията възможна! Какво да очакваме от новата Обща селскостопанска политика: Зелено земеделие, дигитална трансформация, къси вериги
Организатор: CAP GREEN ZONE |
![]() |
Семинарна зала Изложбена зала 4 |
1 октомври, петък
Маратон на вкусовете Сцена „ШОКОЛАД“ с Ради Стамболов и Pastry Academy 10:30 – 11:00 Денишите на Данчо - Презентация на Dat's Tasty с традиционни сладки изкушения от Дания. 11:15 – 11:35 Лава България – Представяне на уникални съдове за печене на хляб с квас. 11:50 – 12:30 Ралица Илиева Шума – Демонстрация “Как да си приготвим хляб с квас”. 12:45 – 13:00 Робуста – Представяне на най-новите и модерни уреди за сладкарство, хлебарство и готварство. 13:00 – 14:30 Димитър Тончев, финалист от сезон 6 на Мастър шеф – Демонстрация "Игра на огън и лед" – видове техники на фламбиране. 14:40 – 15:00 Фивепи – Фирмена и продуктова презентация. 15:15 – 16:00 Деница Дойнова и Александър Цеков се обединяват около изследването и представянето на българския вкус с презентация на “Златната ябълка”. 16:10 – 18:10 Chef Павел Павлов и Дария Русанова представят La Fēve в България с демонстрация на приготвяне на "Бонбон - 100% веган маракуя" |
|
Изложбена Зала 5 Сцена „ШОКОЛАД“ |
Маратон на вкусовете Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“
11:00, 13:00, 15:00, 17:00 - шеф готвачи от CHEF’S CLUB SOFIA и CHEF’S CLUB SMOLIAN представят предложения с акцент върху продукти на изложителите Шеф Милен Златев Мил фьой с моцарела, сладко от боровинки и хрупкави пръжки Питивие с луканкка, суджук и извара и конфитюр от червени чушки
Шеф Светлозар Георгиев Бургер с мариновано червено зеле Тортила с пръжки и сос къри Пана кота с боровинки
Шеф Николай Тихомиров КЕТО телешки стек с кашкавал с орехи и колагенови “Пуканки” ВЕГАН тортиля с чия, кълнове и тофу
Шеф Велислав Борисов Говеждо бон филе гарнирано с пататник от лимец и краве сирене, сос морней и картофено суфле Шеф Емил Доевски Сирене по тракийски с конски суджук, козе сирене и манатарки 2. Млечна баница с овче сирене и солени бадеми |
|
Изложбена Зала 1 Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“ |
Digi Pay събитието за сигурни и достъпни дигитални плащания
09.00 – 17.50
9.00 РЕГИСТРАЦИЯ ДИСКУСИЯ ПЪРВИ ПАНЕЛ - ТЕМА: Предизвикателствата пред Отвореното банкиране 9.30-9.40 Нови европейски политики и изисквания - цифрови плащания, самоличност и портфейл, Ева Майдел, евродепутат ЕНП, Комисия по икономически и парични въпроси 9.40-9.55 Националните регулации, подводни камъни, предизвикателства и решения, БНБ 9.55-10.15 Предизвикателствата пред банките при Отвореното банкиране, Виктор Стоянов, директор Дистанционни услуги и дигитални канали, Уникредит Булбанк 10.15-10.25 Как се промениха банките в посока Отворено банкиране. Ползите от новата услуга InfoPay, която обединява информация на бизнес клиентите за всички сметки и наличности в различни банки, Даниел Алексиев зам.-директор „Платежни услуги“, БОРИКА 10.25 -10.40 Отвореното банкиране – нови хоризонти за дигитални плащания, Мердихан Исмаилов, главен дигитален и информационен директор, IRIS Solutions 10.40-10.55 Финтех иноваторите и предизвикателствата пред тях при Отвореното банкиране, Филип Мутафис, Paysera 10.55-11.15 Дискусия Модератор: Горан Ангелов, основател, IBS Bulgaria
11.15-11.30 КАФЕ ПАУЗA
Кратки презентации и дискусия 11.30-11.40 ВТОРИ ПАНЕЛ ТЕМА: Дигитални плащания и идентификация Предизвикателства и ползи от дигиталните плащания за онлайн търговците, Жанет Найденова, председател на Българската e-commerce асоциация 11.40-11.50 Нели Йоловска, директор на дирекция „Продажби“, БОРИКА 11.50-12.05 Новото нормално в света на идентификацията: дигиталният живот на хората и компаниите, Александър Станев, главен оперативен директор, Евротръст 12.05.12.20 Lightning Network- глобален отворен стандарт за P2P разплащания в интернет, който конкурира картовите и банкови разплащания, Радой Стоянов, вицепрезидент Финансова индустрия, DIGITALL 12.20.12.35 Дискусия Модератор: Едуард Цветанов, Patterns Technology
12.35-13.20 ОБЯД
Дискусия ТЕМА: Дигитални плащания и потребителско преживяване 13.20-13.35 Детелина Момчева, Settle 13.35- 13.50 Успешни модели в бизнеса с плащания и потребителско преживяване, Йордан Стоянов, основател, PayMan Group 13.50-14.00 Техники за по-добро потребителско преживяване при дигиталните разплащания Марина Шидероф, основател, FramCreative Solutions 14.00-14.15 Пьотр Нарчик, изпълнителен директор, OneSpan Идентификация и удостоверяване на клиента в дигиталното пътуване 14.15-14.30 Дискусия Модератор: Едуард Цветанов, Patterns Technology
14.30-14.45 Кафе пауза
Презентации и дискусия ТРЕТИ ПАНЕЛ ТЕМА: Предотвратяването на измами и демонстрации на живо 14.45-15.00 Тенденции в киберпрестъпността при онлайн плащанията, Светлин Лазаров, Началник на сектор „Дигитални анализи и открити източници“, ГДБОП 15.00-15.15 Борба с измамите в света на транзакции в реално време, Свилен Станчев, търговски директор, IBS Bulgaria 15.15-15.35 Ивайло Матеев, член на УС и изпълнителен директор „Операции“ на ОББ 15.35-15.50 Очертаване на заплахите и противниците за проактивна киберзащита, Асен Тасков, вицепрезидент Cyber Security, Paysafe Group 15.50-16.05 Бъдещето на децентрализираните финансови услуги DeFi- по-сигурни като избегнем човешкия фактор, Христо Пеев, CEO, Motion Software 16.05-16.20 Подкопаване на блокчейн: реален риск или ирационален шум, Борис Гончаров, главен стратегически директор, AMATAS 16.20-16.30 Дискусия Модератор: Павел Камински, CEO, 7Security
16.30-16.40 Кафе пауза
ДЕМОНСТРАЦИИ НА ЖИВО 16.40- 17.10 Шоу на живо за предотвратяване на измами в дигиталния свят, Марчин Надолни и Ведер Суза, SAS Институт 17.10-17.40 Хакерски похвати за измама към клиентите - тенденции и развитие на фишинг атаките Павел Георгиев и Милчо Хекимов, Българска асоциация на сертифицираните етични хакери 17.40-17.50 Дискусия Модератор: Павел Камински, CEO, 7Security
|
|
Конгресен център зала ВИТОША |
Десета Национална научно-практическа конференция с международно участие 10:30ч. – 14:30 „Актуални проблеми на Хранително-вкусовата индустрия според най-съвременните изисквания на българската и европейска нормативна уредба“ Организатор: Съюз по хранителна промишленост |
![]() |
Конгресен център Зала ВИХРЕН |
10:00ч. – 12:00ч. Дискусия:"Сензорен анализ на различни видове месо – специализирана презентация" Организатор: Асоциация на месопреработвателите в България. |
![]() |
Семинарна зала Изложбена зала 4 |
"Хляб, вино и малко шоколад" форум 12:00ч. – 14:00ч. Организатор: Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите |
![]() |
Семинарна зала Изложбена зала 4
|
2 октомври, събота
Маратон на вкусовете Сцена „ШОКОЛАД“ с Ради Стамболов и Pastry Academy
11:00 – 11:50 Мила Милър – Презентация на тема: Как да се храним здравословно и да ни е вкусно? 12:00 – 12:30 Дотел – Презентация на тема: Колко важни са чиниите за храната? 12:30 – 13:30 Връчване на дипломи на курса на Pastry Academy “Март 2021”. |
|
Изложбена Зала 5 Сцена „ШОКОЛАД“ |
Маратон на вкусовете Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“
11:00, 13:00, 15:00, 17:00 - шеф готвачи от CHEF’S CLUB SOFIA и CHEF’S CLUB SMOLIAN представят предложения с акцент върху продукти на изложителите Шеф Милен Златев Мил фьой с моцарела, сладко от боровинки и хрупкави пръжки Питивие с луканкка, суджук и извара и конфитюр от червени чушки
Шеф Светлозар Георгиев Бургер с мариновано червено зеле Тортила с пръжки и сос къри Пана кота с боровинки
Шеф Николай Тихомиров КЕТО телешки стек с кашкавал с орехи и колагенови “Пуканки” ВЕГАН тортиля с чия, кълнове и тофу
Шеф Велислав Борисов Говеждо бон филе гарнирано с пататник от лимец и краве сирене, сос морней и картофено суфле Емил Доевски Сирене по тракийски с конски суджук, козе сирене и манатарки 2. Млечна баница с овче сирене и солени бадеми |
|
Изложбена Зала 1 Сцена „МАРАТОН НА ВКУСОВЕТЕ“ |