Кооперативът „Мандра от ’78“ е формиран от група животновъди с голям опит и солидни традиции. Това е историческа за своя отрасъл компания и първата регистрирана със Защитeният Консорциум MBC DOP[1]. Членовете на кооператива притежават и обработват около 2 000 хектара земя, с приблизително 5 000 глави едър рогат добитък – биволи, отглеждани с пряко произведени и контролирани фуражи, с годишен обем на производство до 5 000 000 литра мляко. В допълнение към MBC DOP[2], те произвеждат рикота от биволско мляко, биволски сирена и масло от биволско мляко. От своето зараждане до днес „Кооперативът на биволовъдите от Казерта“ предлага своята продукция на вътрешния и външния пазар. Компанията е сертифицирана по стандартите BRC[3] и IFS[4].
[1] Защитено наименование за произход и технология на производство, с резолюция на Европейския парламент.
[2] биволско сирене „Mozzarella di Bufala Campana“ (ЗНП) е сирене от типа „pasta filata“ (приготвено посредством изтегляне на сирната маса)
[3] BRC Global стандартизация покрива критериите за качество, безопасност и експлоатация и гарантира, че производителя изпълнява юридическите си задължения и обезпечава защита на крайния потребител.
[4] Сертифициране IFS гарантира, че произведения продукт или услуга съответстват на изискванията на Възложителя, и производителя непрекъснато работи над подобрения на работния си процес.