Построена преди 100 години ,мелницата в с.Ореховица все още достолепно стои на пътя в края на селото и посреща своите стари и нови клиенти.
И така,годината е 2001, главните действащи лица са/сме Даниела и Иво Петкови, тогава младо семейство , деца на сблъсъка на стария строй и новодошлата демокрация в България.
Ще произвеждаме брашно…
Оказа се не лека задача, повече от20 години упорит труд и модернизация на предприятието .
21 години произвеждаме брашно!
През тези 21 години фокусът на българина се измести с навлизането на храни от Европа и света ,но българското брашно ,от нашата си пшеница е все още жива легенда.Ще кажете защо?
Защото:
Използваме само хлебни сортове пшеница от малки производители в регион Плевен.Запазихме технологията на производство от миналото на валц- машините.Възстановихме стари воденични камъни, за да произведем най-истинското пълнозърнесто брашно ,бавно смилане на зърното,гарантиращо запазване на всички полезни качества за човешкият организъм.Анализираме хлебопекарните качества на зърното още преди да го закупим, с цел НЕвлагане на добавки.Ръж и Лимец също се намират при малкият земеделец.Гордеем се с факта,че при нас работят хора от почти нашите 21 годиниНаши клиенти са пекарните с квасен хляб,фурните,сладкарниците,хранителните магазини,малките фермерски магазинчета ,ресторантите и безброй български домакинства .
И както обичаме да казваме ,Добре дошли на трапезата на „Евамел“
Добре дошли на щанда ни на Булпек 2022г.