4 дни на възможности за бизнеса; 4 дни на кулинарни пътешествия, или: какво ни предложиха Международните хранителни изложения?  
Пътешестваме из дебрите на какаото, шоколада, кафето, кулинарията и възможностите за бизнеса в събота, 16 ноември 
Вторият Форум за женско здраве събира експертите в здравословното хранене, медицината и добрия начин на живот в Интер Експо Център

На фокус: три специални млечни продукта

На щанда на фирма DESTAN посетителите на Международните хранителин изложения ще видят свежо сирене, крема сирене и каймак с отлични вкусови качества

Топ продуктите на фирма DESTAN ще откриете в зала 2, щанд А4. Специалисти на компанията ще въведат посетителите в света на млечните продукти, където крема сирене, свежо сирене и каймакът, създавани от компанията, ще вземат превес на участието ѝ в изложение ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО. Международното изложение за мляко и млечни продукти ще се проведе от 13 до 16 ноември в сградата на Интер Експо Център.

Крема сирене Дестан

Крема сиренето е висококачествено българско краве сирене с кремообразна текстура, което е идеално за намазване или за добавка към различни ястия. С отличителен, наситен млечен вкус, който е едновременно деликатен и балансиран, продуктът е предназначен за ежедневна употреба и за специални кулинарни творения.

Произведено по утвърдена класическа технология, крема сиренето се прави от подбрано краве мляко и сметана. Тайната на неговия неустоим вкус се крие в специалната закваска от млечнокисели микроорганизми, които придават мек и приятен характер.

Каймакът от 100% фермерско мляко

„Каймакът е типичен за Ориента млечен продукт и е незаменима част от ежедневното меню на хората“, коментират от Дестан. С 50%-ната си масленост е идеален заместител на маслото и сметаната. „Произвежда се от 100% фермерско мляко и по нищо не наподобява каймака, който познаваме в Бъгария и Сърбия“, твърдят от компанията.

Каймакът от Дестан е с неутрален и сладникав вкус и няма сол в състава си. Продуктът може да се употребява за различни цели – „Намажете на препечената филия с мед, пригответе различни видове сладки – като чийзкейкове, торти и т.н., както и домашен сладолед с различни вкусове от парченца от плодчета“, предлагат от фирмата.

Свежото сирене

Краве сиренето „Сюрмели“, по чиято рецепта и технология е направено Свежото сирене Дестан, е широко използвано в арабската кухня. То има висока масленост и мека, кремообразна текстура, благодарение на което е идеален за намазване върху хляб, крекери, гофрети и сандвичи. „Вкусът е леко солен (с около 25 % по-ниско съдържание на сол от бялото саламурено сирене), с деликатни нотки на мляко и сметана“, уточняват експертите.

Технологията на производство е специфична и изисква ръчен труд, гарантиращ качество и автентичност. В състава си съдържа прясно мляко, сирене, кашкавал, масло и лабне. „Комбинацията превръща продукта в уникален за българския пазар“, твърдят от Дестан. Те съветват да се съчетава с мед, маслини или домати, за направата на баници, погачи и кифлички, за салати – особено зелени. Може да се добавя към паста и макарони, обогатявайки вкуса. Придавайки дълбочина на всяко ястие, може да се сервира с мед или сладко, създавайки перфектен баланс между сладко и солено.